Voor ondernemers door ondernemers

Onze onafhankelijke participatSocial Enterprise Flow Chart-Pulsar Network Capitaliemaatschappij is opgezet door ondernemers voor ondernemers!

Dat houdt in dat wij ons bestaansrecht halen uit het ondersteunen van andere ondernemers. Hierbij gaan wij als investeerder niet op hun stoel zitten; wel stellen wij onze kennis, ervaring, kunde, netwerk en contacten ten dienste van de ondernemers waarin wij investeren. Onze hands-on aanpak is erop gericht de ondernemers en hun ondernemingen sneller, slimmer, duurzamer, met minder risico’s en met meer plezier te laten groeien!

Voor ondernemers en hun management team zijn wij een ervaren strategische zakenpartner die een hogere Return on Equity kan bereiken op basis van:

•  Langdurige betrokken hands-on ondersteuning voor de ondernemer en het management team
•  Actieve commerciele ondersteuning voor versnellen omzetgroei
•  Uitgebreide kennis van agri-food, agri-tech, food-tech, retail, distributie en FMCG
•  Gespecialiseerd in impact investments, duurzame & gezonde voeding, duurzame & sociale bedrijfsvoering
•  Sterk internationaal netwerk binnen onze focusgebieden
•  Samenwerking met universiteiten, medici, voedingskundigen, wetenschappers en een groot aantal kennispartners in binnen- en buitenland
•  Brede ervaring met internationale en mondiale expansie
•  Strategisch, financieel, commercieel en operationeel inzicht
•  Reputatie als ondernemers en hands-on investeerders
•  Verstrekker van (risicodragend) groeikapitaal in een steeds krapper wordende markt
•  Focus op ondernemingen in verschillende fases: van start-up tot en met later-stage.

Meer informatie kunt u vinden in onze teaser ‘Introductie PNC Sustainable Food Fund voor ondernemers’.

Sociale & gezonde ondernemers

Social Enterprise tagcloud-Pulsar Network Capital Wij investeren bij voorkeur in sociale ondernemers die zich richten op het ontwikkelen, produceren en/of vermarkten van duurzame en gezonde voeding en/of voedingsingrediёnten die (kunnen) voldoen aan onze investeringscriteria en ons beleid voor verantwoord investeren.

Sociale ondernemers kijken niet alleen naar de winst op de korte termijn, ze verdienen geld aan producten en diensten en herinvesteren een groot deel van hun winst in hun bedrijf en in de gemeenschap om zo hun maatschappelijke missie te verwezenlijken. Sociaal ondernemers behalen doorgaans een hoger rendement, omdat ze niet alleen voordeel voor zichzelf nastreven!

Vrije ondernemers

Onze aanvangsinvesteringen beginnen doorgaans bij €100.000 en lopen tot circa €5 miljoen. Meestal in ruil voor een niet-controlerend belang in de onderneming waarin we investeren. Wij geven de voorkeur aan een aanzienlijk minderheidsbelang (meestal 25-49{5c5b5f9fecc6bced8665238ded76dbc304e6ff74efec482ecc9393ddac09fa59}) en geen meerderheidsbelang, zodat de ondernemer zijn meerderheidspositie, motivatie en vrijheid behoudt.

Elk bedrijf waarin wij investeren is een weerspiegeling van ons vertrouwen in de ondernemer en zijn/haar kunde om de groei van de onderneming op de meest efficiente manier te leiden!

Onze dienstverlening

Wij combineren kapitaalverstrekking via ons Sustainable Food Fund met een actieve betrokkenheid en hands-on ondersteuning van onze portfoliobedrijven. Naast dat wij als onafhankelijke participatiemaatschappij actief participeren in ondernemingen, kunnen wij ondernemers ondersteunen met de volgende diensten en services:

 • Management Buy-In (MBI)

  Overweegt u een bedrijf te kopen? Dan kunnen wij u volledige ondersteuning bij uw overnametraject(en) bieden.

 • Management Buy-Out (MBO)

  Overweegt u eigenaar te worden van het bedrijf waar u thans werkt? Of wilt u uw bedrijf aan het zittend management verkopen?

 • Overnamekapitaal

  Heeft u kapitaal nodig om een andere onderneming over te nemen?

 • Groei- of werkkapitaal

  Heeft u extra groei- of werkkapitaal voor uw onderneming nodig? Heeft u uitdagende financieringsvraagstukken?

 • Ondernemers Advies & Financieel Advies

  Heeft u een sparring partner met een frisse en – waar nodig – kritische blik nodig? Hulp nodig bij het optimaliseren van uw groeistrategie of business model? Uitdagende vraagstukken over human capital, fusies & overnames, verkoop, marketing, procesoptimalisatie, online sales, e.d.? Wij zijn u graag met raad en daad van dienst!

Wat kunnen we voor u betekenen?

contactusOok benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info[@]pulsarnetworkcapital.com.

Wilt u meer weten over het investeringsproces of een investeringsaanvraag indienen? Klik dan HIER.

Health quote 1_Patrick Driessen