Founder & Managing Partner

Patrick_Driessen Gangmaker, zo omschrijf ik mijn grootste kwaliteit en functioneren het liefst. Kort samengevat: iets of iemand in gang zetten, ergens de gang in brengen, ergens meer gang (snelheid en/of energie) in brengen en nieuwe gangen (paden) maken en bewandelen, zodat anderen kunnen volgen.

Binnen ons team ben ik naast verbindende leider en gangmaker tevens strategist, pragmatisch analist, hands-on business developer en ondernemende investeerder.

Mijn persoonlijke missie is: mensen en organisaties sneller, duurzamer, met meer plezier en met minder risico’s laten groeien en bloeien.

Internationale business builder
Ik sta bekend als een gepassioneerde business builder die gericht is op het opnieuw uitvinden van innovatie, het herdenken van de concurrentie, het vinden en het inhuren van de beste mensen, het versnellen van de omzetgroei en het herinrichten van de werkomgeving om zodoende de bedrijfsprestaties snel te verhogen en de marktwaarde van de organisatie te vergroten. Zo kan het bedrijf zich positioneren in de voorhoede van zakelijk leiderschap!

Wereldwijde ervaring als business leader heb ik onder andere opgedaan door multiculturele teams in diverse regio’s en landen (USA, EMEA, ZO-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland) met succes aan te sturen en uitdagende doelstellingen te laten behalen. Hiermee heb ik een solide track record opgebouwd in succesvolle productontwikkeling, het versneld in de markt zetten van nieuwe business modellen, versnelde omzet- en winstgroei en het creëren van een verhoogde klant- en werknemerstevredenheid.

Van Food naar ICT naar Food
Mijn professionele carrière ben ik begonnen in de voedingsmiddelenindustrie. Eerst als verkoper van productiemachines (kapitaalgoederen) voor slagerij, bakkerij, horeca en maaltijdproducenten. Vervolgens als commerciële man bij maaltijdenproducent Wereldkeuken De Indische (diepvries en koelvers).

In de afgelopen vijfentwintig jaar heb ik diverse bedrijven gestart, geleid, gereorganiseerd en versneld ontwikkeld; inclusief start-ups, internationale bedrijven en businessunits van wereldwijde corporates zoals HP, EDS, Dell, Unisys en Cambridge Technology Partners. Het grootste team onder mijn directe verantwoordelijkheid was 900+ FTE en de grootste P&L was $300+ miljoen. Industrie-ervaring heb ik onder andere in ICT, Food, FMCG, Retail, Digitale Media, Entertainment en de Financial Services Industry.
Sinds 2011 ben ik volop in de foodbusiness actief, met een primaire focus op duurzame en gezonde voeding.

Ondernemerschap
Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten: mijn ene grootvader had een conservenfabriek (groente, fruit, soepen en siropen), mijn andere grootvader had twee Albert Heijn filialen en een zeepfabriek voor industriële schoonmaakzeep.  Mijn moeder had een Engelse cadeauwinkel en mijn vader leidde als algemeen directeur diverse voedingsmiddelenbedrijven (o.a. Danone, Sara Lee/DE, DeliXL).

Met het ondernemerschap in mijn bloed heb ik – met gemengd succes – vanaf jonge leeftijd zelf een aantal bedrijven gestart en gerund. Vanaf mijn 14e heb ik meer dan 10 verschillende bedrijven gestart variërend van medische informatiediensten, bio-energie, event management en motoren import tot en met web & mobile services en enterprise software applicaties.

Hierbij ben ik twee keer keihard onderuit gegaan en zat ik financieel volledig aan de grond… Ook dat is ondernemen: vallen, opstaan en toch weer doorgaan! Het ondernemen heeft mij in positieve zin gevormd en rijk aan kennis, contacten, vriendschappen, overwinningen en unieke ervaringen gemaakt!

Als ondernemende investeerder heb ik mij altijd gericht op innovatieve startups en early-stage ventures die als first-mover een bestaande markt op z’n kop willen zetten en/of nieuwe markten willen bouwen. Enterprise software, mobile apps, duurzame voeding, duurzame energie, agritechnologie en online retail hebben daarbij vooral mijn persoonlijke interesse.

Vroege fase innovaties
Vooral met startups en early-stage ventures heb ik veel ervaring. Niet alleen als ondernemer en investeerder, ook als coach en mentor. Na twee jaar van voorbereiding en marktonderzoek, heb ik in 2009 in Australië en Singapore de eerste startup accelerator opgezet en volledig zelf gefinancierd: Seed Accelerator. Tevens organiseerde ik startupweekends in Australië. Toen mijn gezin en ik in 2011 na zes jaar Sydney naar Nederland terugkeerden, heb ik helaas de deuren van Seed Accelerator moeten sluiten.

In de afgelopen jaren heb ik mij als ondernemer, investeerder en business mentor vooral gericht op bedrijven die hun core business hebben gebasseerd op sociale en/of duurzame innovatie, waarmee zij een grote mate van maatschappelijke relevantie kunnen creëren. Mijn persoonlijke drijfveer daarbij is dat ik samen met de mensen om mij heen deze wereld een beetje gezonder, duurzamer, leuker en s0cialer kan maken!

Impact focus
Die focus op zingeving, duurzaamheid en sociale innovatie, vormde uiteindelijk ook de visie & missie van Pulsar Network Capital, waarmee ik samen met mijn ervaren en gedreven businesspartners Frank WolterinkPeter van Bommel en Wolter Snijder invulling probeer te geven aan de financierings- & groeibehoefte van een select aantal veelbelovende ondernemingen en de gedreven ondernemers en teams achter deze bedrijven.

Samen ondernemen met andere gedreven, getalenteerde en vooral leuke mensen, is daarbij wat ik het liefst doe!

Meer informatie over mij is te vinden op mijn LinkedIn profiel.

Voor meer informatie over ons team, klik HIER.

Health quote Patrick Driessen