Pulsar Network Capital is een onafhankelijke Nederlandse ondernemende hands-on participatiemaatschappij gericht op het doen en doen slagen van impact investments in innovatieve duurzame ondernemingen in healthy & sustainable food & nutrition, die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van ons primaire doel: het structureel helpen optimaliseren van de voedselketen om daarmee een significante bijdrage te leveren aan het voorkomen en terugdringen van ziekten en aandoeningen.

Sustainable_food_fund_logo-smallWij investeren verantwoord en participeren met ons Sustainable Food Fund alleen in ‘veelbelovende’ ondernemingen met een hoog renderend bedrijfsmodel en een focus op de creatie van sociale en/of duurzame innovatie(s) in de voedingsindustrie.  Vooral gezonde en duurzame voeding en dranken (healthy sustainable food & beverages), voedingsingrediёnten (nutrition), foodtech en agritech heeft onze interesse!

Investeren in sociale ondernemers, social enterprises en duurzame innovaties

Ons team ondersteunt sociale ondernemers, helpt organisaties aan nieuwe financieringsmogelijkheden, een gezond rendement, een duurzame visie op ondernemen en het ontwikkelen van menselijk potentieel in hun organisaties. Samen doen we verantwoorde investeringen, realiseren we een gezond rendement en versterken we hun marktpositie!

Wat we doen

We gebruiken onze kennis & kunde, ons eigen Sustainable Food Fund, ons netwerk en ons ecosysteem om kapitaal en kennis bijeen te brengen en daarmee te investeren in sociale ondernemers met innovatieve duurzame ondernemingen met een waardevolle impact voor de huidige en komende generaties.

De ondernemer die wij zoeken, heeft een goed product met excellente groeivooruitzichten, heeft een focus op sociaal werkgeverschap en heeft een bedrijf dat een positieve impact op het gebied van gezonde voeding kan creëren. Naast kapitaalbehoefte heeft de ondernemer vooral behoefte aan marktkennis, een goede sparringpartner, hands-on ondersteuning en strategisch denken om de gewenste groei te laten accelereren. Juist hier zien we het verschil tussen een generalistisch investeerder en een sectorspecialist met een ondernemende hands-on aanpak, zoals Pulsar Network Capital.

Investeren in Food vraagt specifieke sectorkennis en een creatieve + ondernemende hands-on aanpak. Met het Sustainable Food Fund kunnen wij deze toegevoegde waarde leveren, het fonds is daarmee uniek en de enige speler in dit segment.

Waarom we het doen: financiering van duurzame innovaties

We zien dat veel duurzame en sociale ondernemers moeite hebben om als pionier hun innovatieve concept, product of businessmodel gefinancierd te krijgen. Vooral na de eerste pre-seed funding fase, waarin ze vaak wel succesvol zijn om € 50.000 tot € 150.000 aan pre-seed funding bij elkaar te krijgen. Voor een tweede of derde fundingsfase waarin ze € 250.000 tot €5 miljoen aan groeikapitaal nodig hebben, is hun financieringsbehoefte vaak net te groot voor de meeste angels investors en net te klein voor de meeste venture capital en/of private equity fondsen.

Echter, ook voor hogere investeringsbedragen (€ 5 – 10+ miljoen) is het voor ondernemers die zich richten op innovatie in duurzame voeding, foodtech of agritechnologie vaak erg moeilijk om de juiste mede-investeerders te vinden, want vaak ontbreekt de filosofie en nodige specifieke kennis & ervaring om de visie en strategie van de onderneming te begrijpen en kunnen ondersteunen, waardoor de ‘klik-factor’ veelal ontbreekt en er daardoor geen duurzame investeringsrelatie kan worden opgebouwd.

Meer informatie kunt u vinden in onze teaser ‘Introductie PNC Sustainable Food Fund voor ondernemers‘.

Sustainable Food Fund investment focus